Jornada Crisi Alimentaria

Des de Som Lo Que Sembrem us convidem a assistir a les jornades sobre Crisi alimentaria, que estem organitzant pel dia 5 de juny.

Aquestes jornades son la continuació del seminari que es va fer en el context del Fòrum Social Català.

Comptaran amb diferents ponents que parlaran de diverses visions relacionades amb la Sobirania Alimentària: Alex Guillamón, d’Entrepobles, Carlos Sampietro, d’Attac, Gustavo Duch, autor del llibre Lo que hay que Tragar, Miquel Vallmitjana, Pep Riera i Verónica Miró membres de Som lo que Sembrem.

Podeu mirar el programa que s’adjunta per més detalls.

Ens agradaria que el missatge pogués arribar a persones a les que normalment no els hi arriba aquesta informació, agrairem feu molta difusió de l’acte entre els vostres contactes i associacions. Us podeu descarregar una versió del cartell amb més qualitat a aquest enllaç.

Dissabte 5 de juny 2010 a partir de les 10. I a partir de les 18 hores projecció de documentals! (TranXenia, Ilp- the new-old democracy, El hambre de los campesinos, La guerra de la soja, El mon segons monsanto).

AL CENTRE CÍVIC “LA FARINERA”

C/ Gran Via de les Corts Catalanes, 837 (Metro Glòries).

http://www.somloquesembrem.org

<!–[if !mso]> <! st1\:*{behavior:url(#ieooui) } –>

Des de Som Lo Que Sembrem us convidem a assistir a les jornades sobre Crisi alimentaria, que estem organitzant pel dia 5 de juny.

Aquestes jornades son la continuació del seminari que es va fer en el context del Fòrum Social Català.

Comptaran amb diferents ponents que parlaran de diferents visions relacionades amb la Sobirania Alimentària: Alex Guillamón, d’Entrepobles, Carlos Sampietro, d’Attac, Gustavo Duch, autor del llibre Lo que hay que Tragar, Miquel Vallmitjana, Pep Riera i Verónica Miró membres de Som lo que Sembrem.

Podeu mirar el programa que s’adjunta per més detalls.

Ens agradaria que el missatge pogués arribar a persones a les que normalment no els hi arriba aquesta informació, agrairem feu molta difusió de l’acte entre els vostres contactes i associacions. Us podeu descarregar una versió del cartell amb més qualitat a aquest enllaç.

Dissabte 5 de juny 2010 a partir de les 10 fins a 18h.

AL CENTRE CÍVIC “LA FARINERA”

C/ Gran Via de les Corts Catalanes, 837 (Metro Glòries).

http://www.somloquesembrem.org

Anuncis

5 Responses to “Jornada Crisi Alimentaria”


 1. 1 Miquel 26 Mai 2010 a les 15:56

  Quan vam decidir fer la jornada el dia 5 de juny no vam tenir en compte que ja estava reservat pels moviments socials per a fer una contracimera a la cimera de caps d’estat de la UE i de països de la llera del mediterrani -cimera que al final no es farà-. Hem intentat coordinar la nostra jornada, ja amb tots els ponents confirmats i per tant difícil de posposar, amb la contracimera, per si la podíem afegir a l’agenda oficial. Però no ha estat possible -comprensiblement-. No obstant, a Barcelona hi ha prou gent com per a omplir moltes jornades com les que estem organitzant i per tant no cal posar-se trist. Afegeixo l’enllaç al tríptic de la contracimera per si algú vol triar. Realment us ho deixem difícil: http://4.bp.blogspot.com/Diptic+Barcelona_web.jpg

 2. 2 Miquel 27 Mai 2010 a les 12:04

  De què tracta la Jornada?

  Indústries químiques i farmacèutiques han estat a l’origen de la destrucció de l’agricultura i ramaderia tradicionals basades en l’autosuficiència alimentària, i han sotmés aquests sectors primaris dins del procés d’una industria anomenada “agroalimentària”, l’objectiu de la qual ja no és satisfer les necessitats de les poblacions, si no obtenir beneficis econòmics, i en la qual les empreses transnacionals tenen la capacitat de controlar tot el procés, incoporant una distribució irracional i altament contaminant (aliments viatjant en avió milers de kilòmetres!). A la gravíssima contaminació mediambiental que provoquen pesticides i adobs químics, (els CTP, presents ja en les placentes de tots els animals), ara s’hi sumen unes devastadores necrotecnologies que es monocultiven extensivament (OGM), que acaparen cada cop més territori, destrueixen el patrimoni genètic de la Terra, i atempten la supervivència dels petits pagesos familiars de tot el món, uns 3.000 milions de persones. L’acaparament i l’especulació financera dels aliments bàsics i l’aparició dels “biocombustibles” defineixen l’altra aspecte de l’actual crisi alimentària. Es conclou que aquest entramat no es pot considerar un negoci sino un crim contra la Humanitat. Moviment antitransgènic a Catalunya.
  —————————————-

  La Jornada que ha de servir per explicar i denunciar (els ponents) l’actual tinglat sistema alimentari, entre altres coses: la contaminació constant tant química com biològica inclosos els transgènics (necrotecnologies), els efectes amagats sobre la salut dels èssers vius incloses les persones, la destrucció de la biodiversitat, la privatització constant del patrimoni genètic universal, el desplaçament i alienació de la major part dels pagessos i ramaders petits i mitjans amb l’enfonçament de l’economia familiar de milers de milions de persones a tot el món que està incrementant la fam al món, paradoxalment i tot al contrari del què ven, l’enfonsament dels mercats locals (els vertaders mercats) i fins i tot els nacionals, l’endeutament forçat constant, la monopolització de la producció i distribució, l’especulació financera dels aliments, la menor qualitat nutritiva dels aliments i la mentida de major productivitat d’aquest sistema de veríns, la brutal pressió del lobby a governs i a la UE i el recolzament que aquests estan fent als OMG’s en contra de la voluntat dels ciutadans, la indefensió absoluta i l’engany als consumidors, víctimes de la manca d’informació institucionalitzada (no etiquetatge) i de la introducció forçosa amb nocturnitat i alevosia, de transgènics al nostre cos sense ni tan sols saber-ho, atac a les democracies i a diversos drets, atac a la llibertat dels ciutadans, i un gran etc.

 3. 3 Miquel 27 Mai 2010 a les 12:06

  La presentació de la jornada ja diu que és la continuació del que vam fer al Fòrum Social Català. Si voleu escoltar el que va sortir de la jornada ja hi ha un àudio penjat:
  fes clic amb el botó dret i selecciona anomena i desa l’enllaç (l’arxiu és molt gran “93 Mb” i l’audio és de 2 hores).

 4. 5 Miquel 13 febrer 2011 a les 18:12

  En aquest vídeo es pot veure un reportatge que va fer el SICOM (Solidaritat i Comunicació) en referència a la jornada: http://sicom.cat/sicomtv/2010/10/07/crisi-alimentaria-som-lo-que-sembrem/


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
Vols rebre el butlletí electrònic de Som lo que Sembrem? . . . Fes clic a la imatge de sota i deixa’ns un comentari, o envia un correu electrònic a info@somloquesembrem.org

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 54 other followers

Anuncis

%d bloggers like this: