l’Alfals transgènica

L’altre dia vam trobar unes llavors d‘alfals i avui quan he anat a confirmar que no m’estava equivocant de planta m’he trobat a la wikipedia en anglès una notícia actual de l’alfals transgènica de la Monsanto.

L’alfals aquesta és com el cas de la soia, una planta que no es mor en presència de l’herbicida basat en glifosat -és una esponja d’herbicida!-.

Es va començar a plantar als USA l’any 2005, fins a arribar a plantar-se un 1.5% de l’alfals cultivada allà. El 2006, pagesos ecològics preocupats per l’impacte d’aquesta llavor van presentar un recurs contra la Monsanto. Un tribunal, de districte de l’estat de Califòrnia, va imposar una moratòria al cultiu de l’alfals-roundupready, fins que el departament d’agricultura del país completés un estudi sobre els cultius transgènics que inclogués per exemple l’impacte ambiental. Els principals dubtes que es plantejaven -segons diu la wikipedia- són la transferència de la transgènesi a d’altres plantes, fet que suposaria contaminació genètica i el fet de fer males herbes resistents a l’herbicida.

La moratòria ha durat fins fa pocs dies que la cort suprema de justícia ha resolt demanant que s’aclareixi aspectes per part del departament d’agricultura per a poder-lo comercialitzar. Tot i aquesta petició sembla que la Monsanto considera que en els termes que està descrita la sentència, que ja pot cultivar-se.

Tot això passa a l’altra banda de l’oceà; aquí només es planta panís-bt -i de fa poc hi ha l’autorització de la patata amflora-; i s’importa panís, soia, colza i cotó. Però a partir d’aquest estiu hi ha el risc que se ‘introdueixin moltes més degut a un canvi de normativa promoguda pel protransgènic Barroso.

0 Respostes to “l’Alfals transgènica”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Vols rebre el butlletí electrònic de Som lo que Sembrem? . . . Fes clic a la imatge de sota i deixa’ns un comentari, o envia un correu electrònic a info@somloquesembrem.org

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Uneix altres 55 subscriptors

A %d bloguers els agrada això: