Esclavisme a l’agricultura industrial del segle XXI: Espanya i l’Argentina

Esclavisme a l’agricultura industrial  del segle XXI: Espanya i l’Argentina

Per Som lo que Sembrem

El passat 2 de febrer el diari anglès The Guardian denunciava  condicions d’esclavisme als hivernacles  d’Andalusia. Som lo que Sembrem ens vam fer ressò amb una nota de premsa , ja que cap diari de l’Estat que sapiguem ha parlat del tema, i el Govern espanyol, com ha denunciat el diari britànic, no ha contestat a les preguntes de la periodista.

De l’Argentina ens arriben també notícies  (1), (2)  esgarrifoses de condicions d’esclavisme en empreses que produeixen llavors convencionals i transgèniques. L’agència tributaria argentina ha aplicat diverses sancions, tant a Pioneer, empresa denunciada per la Direcció General de Recursos de la Seguretat Social per treball il·legal i esclau, com a la seva controladora DuPont, i a l’empresa encarregada de contractar treballadors rurals que vivien en condicions infrahumanes.
Una altra multinacional, en aquest cas holandesa, ha estat denunciada a Argentina per treball esclau. L’empresa Nidera produeix gra i  també llavors, fertilitzants, herbicides i altres agrotòxics.  Els treballadors van denunciar que “Nidera los había llevado por 15 días sin saber cuánto iban a cobrar, los había encerrado en una finca, nos los dejaba salir y retenía sus documentos de identidad…dormían hacinados en barracas, como las de un campo de concentración, carecían de baños, agua potable, extintores y materiales para la seguridad laboral, las instalaciones eléctricas eran deficientes y sufrían descuentos de sus salarios para pagar la indumentaria de trabajo y la comida, que un proveedor externo les vendía a un precio mayor que en los comercios. Incluso les hizo pagar por paquetes de espaguetis que llevaban el logo del Ministerio de Desarrollo Social bonaerense y que se distribuyen gratis.” Además, los niños manipulaban productos químicos sin ninguna precaución, según el Gobierno bonaerense

A l’Argentina les autoritats estan aplicant sancions, mentre que a l’Estat espanyol  no en tenim cap informació de reaccions de les autoritats respecte el que està passant. És una absoluta vergonya que aquestes situacions s’estiguin produint , i amb aquesta impunitat, i negligència per part de l’estat, a l’Europa del segle XXI.

 

Anuncis

0 Responses to “Esclavisme a l’agricultura industrial del segle XXI: Espanya i l’Argentina”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
Vols rebre el butlletí electrònic de Som lo que Sembrem? . . . Fes clic a la imatge de sota i deixa’ns un comentari, o envia un correu electrònic a info@somloquesembrem.org

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 54 other followers

Anuncis

%d bloggers like this: