Entrevista a l’Alexis a la Revista Integral

L’Entrevista a l’Alexis a la Revista Integral per Sabrina Carrera

L’Alexis ens parla de la seva feina de pagès a les Terres de Lleida a la finca familiar, i de Som lo que Sembrem

L’Alexis creu que són essencialment les demandes en l’entorn urbà les que poden generar  canvis al camp català, cap a un model de finques de petita escala, d’alta diversitat i d’una correcta gestió dels recursos. Aquest model és contrari  al d’aquells que promouen les finques  de monoconreus, dependents  en gran mesura d’insums externs produïts per les multinacionals, per tractar  de recuperar l’equilibri perdut per pràctiques molt tecnificades i de gran escala. El conjunt d’aquest maneig porta inevitablement a   la pèrdua de la biodiversitat natural de l’entorn. dels camps i del sòl, i de la biodiversitat conreada, i sovint a la contaminació de recursos i aliments.   El sistema de venda i distribució de productes del camp controlat per la gran agroindústria,  també contribueix a aquest model, i per tant és necessari que els consumidors s’organitzin en cooperatives de consum agroecològic, ecoxarxes i  similars, que permeti  fer el salt a aquest entramat tan ben lligat que (com altres pràctiques d’aquest capitalisme cada vegada més salvatge)  és un enorme negoci per uns pocs però que compromet el futur dels nostres camps, de la pagesia i de la nostra salut.

SLQS Informacions utils Document amb adreces i informacions per contactar amb cooperatives de consum, consumir ecològic, acoseguir llavors tradicionals i altres.

0 Responses to “Entrevista a l’Alexis a la Revista Integral”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Vols rebre el butlletí electrònic de Som lo que Sembrem? . . . Fes clic a la imatge de sota i deixa’ns un comentari, o envia un correu electrònic a info@somloquesembrem.org

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 55 other followers


%d bloggers like this: