E. Coli i les granges intensives d’animals: el que no volen que sapiguem

En la recent crisi alimentària  mal anomenada dels cogombres, els mitjans no estan parlant obertament del context i de les causes que provoquen aquestes situacions

1. Sí que ens expliquen com és aquest bacteri i la relació de la soca E. coli O104 amb la seva germana E. coli  157H7 que ha causat altres crisis alimentàries, especialment  als Estats Units. Ambdós bacteris  tenen gens que els fan resistents a la majoria d’antibiòtics i a més han desenvolupat resistències per fer-se més tòxiques en cas que es donin antibiòtics a un pacient infectat Ecoli_lado_oscuro

2- Sí que ens expliquen  que són bacteris la contaminació pel quals ha de tenir origen en els animals (vaques concretament, ja que són bacteris que viuen al seu intestí) i quines errades en el sistema poden provocar les contaminacions La bacteria de las hamburguesas

3. També ens diuen, però ja   no tan clarament, que aquests bacteris, tot i no ser patògens per a les vaques, no son normals o típics en elles (de fet la soca O147 no s’ha trobat mai en una vaca de’Estat espanyol. Veure l’últim paràgraf de l’ article de Sampedro La bacteria de las hamburguesas)

4- El que no ens diuen  :

– que aquests bacteris van  aparèixer  en vaques a conseqüència de l’alimentació industrial amb pinsos i altres productes, enlloc de la seva alimentació natural herbívora d’herba i farratges. L’alimentació  industrial les  trastoca tot el seu sistema digestiu, les altera la flora intestinal (microorganismes)  i les fa propenses a malalties

– que aquests soques son resistents als antibiòtics a causa de l’ús massiu i abusiu  d’antibiòtics en aquests fàbriques industrials d’animals, que provoca que els microorganismes mutin i es facin resistents als antibiòtics

Us posem aquí diversos documents i informacions que avalen el que estem dient: 

En primer lloc, les tres primeres parts del Documental Food Inc que és extraordinari en la seva explicació dels  motius i efectes de les  crisis alimentàries causades  per aquests E. coli als Estats Units. (Les  7 parts del documental però, són absolutament recomanables per altres raons  (mà d’obra esclava, llavors, control de la indústria, portes giratòries) i només cal buscar-les al youtube)

Food Inc (1/7)

Food Inc(2/7)

Food Inc (3/7)

Enllaços que relacionen soques infeccioses  resistents a antibiòtics amb les granges intensives d’animals. Alguns dels informes son de la Dutch Food Standards Agency

http://www.wired.com/wiredscience/2011/02/pig-farming-europe/
http://www.wired.com/wiredscience/2011/02/superbugs-canadian-chicken/
http://www.wired.com/wiredscience/tag/antibiotics/

Aquí està l’enllaç al nostre article sobre el documental Pig Bussines http://www.somloquesembrem.org/index3.php?actual=22&actual2=195 on també en tractem el tema d’aquests microoganismes i la seva transmissió als humans

Us afegim l’article del Gustavo Duch al Periódico  ahir 13 de juny , del qual escullo aquest paràgraf:

“..en segundo lugar averiguamos que desde el 2007 científicos del Servicio de Investigación Agrícola de EEUU han estudiado qué les ocurre a los animales alimentados con los granos húmedos que los coches y la industria desechan. En su centro Roman L. Hruska de Investigación de Animales para Carne, en Clay Center, Nebraska, han determinado con 608 vacunos que los animales alimentados con estos subproductos mostraron niveles significativamente más altos en sus excrementos de E. coli O157:H7. Es decir, niveles más altos de una de las variantes graves de E. coli, perteneciente a la misma familia que la detectada en Alemania.”

10 Responses to “E. Coli i les granges intensives d’animals: el que no volen que sapiguem”


  1. 1 Missatgera 3 Juny 2011 a les 12:42

    ESPERPÉNTIC TOT PLEGAT. AIXÒ NO PASSARIA SI ELS DRETS DELS ANIMALS ESTESSIN PROTEGITS I GARANTITS!!! ¿TAN COSTA D’ENTENDRE UNA COSA TAN BÀSICA, I QUE TOT ESTÀ RELACIONAT AMB TOT I QUE ELS INFERNS EN QUE ELS FEM “VIURE” ACABEN VENINT ALS HUMANS?

  2. 2 Miquel 5 Juny 2011 a les 8:26

    Passo aquesta notícia relacionada del butlletí de vida sana:
    http://vidasana.org/noticias-vidasana/la-mentira-del-pepino.html

  3. 3 Miquel 7 Juny 2011 a les 15:14

    Avui, al diari electrònic Rebelion, ha publicat un article interessant relacionat amb el tema:
    http://rebelion.org/noticia.php?id=129941

  4. 4 celia sanclimens 8 Juny 2011 a les 10:11

    La meva aposta pacifica per fer front a aquest tema dels animals maltractats que ens mengem, és menjar proteïna vegetal biològica i en cas de menjar carn, també biològica, aquesta, és la meva petita aportació a favor de un món mes just i en contra de tota aquesta nociva indústria
    Cèlia

  5. 5 Miquel 9 Juny 2011 a les 7:30

    Es pot veure el documental Food Inc. doblat al castellà a aquest enllaç:


  1. 1 E. Coli: Lo que no te cuentan « El Instigador Retroenllaç en 7 Juny 2011 a les 14:51
  2. 2 Amanida de mentides « Lo fato, associació de consum ecològic Retroenllaç en 10 Juny 2011 a les 11:34
  3. 3 Lo que no quieren que sepamos del E. Coli [CAT] Retroenllaç en 15 Juny 2011 a les 12:40
  4. 4 Lo que no quieren que sepamos del E. Coli [CAT] | Caso.CO Retroenllaç en 15 Juny 2011 a les 17:19
  5. 5 E. Coli i les granges intensives d’animals: el que no volen que sapiguem « Som Lo Que Sembrem Vallès « Maribel Retroenllaç en 16 Juny 2011 a les 10:56

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s





%d bloggers like this: