Un altre consum és possible

Desprès de publicar la notícia del cafè transgènic de la Nestlé ens venen ganes de plantejar una campanya de boicot, però… el nostre objectiu no és pas que la Nestlé es renti la cara, sinó que aquesta desaparegui ja que ningú vulgui els seus productes. I això amb el convenciment que hi ha una altra manera de produir el nostre menjar i per tant una altra manera de consumir.

ALTERNATIVES AL CONSUM CONVENCIONAL

Hi ha moltes maneres de poder sortir dels models de consum preestablerts. Moltes persones ja hem donat el pas per buscar alternatives als productes que ens ofereixen les grans multinacionals i prioritzem el consum de productes responsables què, a més d’impulsar una agricultura sostenible i més justa , ens ajuden a conservar la salut. Comprant local donem suport a la petita pagesia del país que ens ofereix aliments de temporada, de proximitat i que busca la sostenibilitat en les seves pràctiques agrícoles i ramaderes. A canvi ells reben un preu just pel seu treball. Coneixem el producte i sabem com està elaborat, sabem que son aliments amb una bona qualitat nutritiva, que no s’han manipulat ni se’ls ha afegit additius.

Una manera senzilla de poder seguir aquests criteris es creant o afegint-se a cooperatives de consumidors del nostre barri. (1)

També podem crear horts comunitaris on conjuntament amb altres persones conrearem les nostres verdures.

Hi ha productes com el cafè, la xocolata, etc. que venen de lluny i tot i no ser imprescindibles, ens permet donar suport a les comunitats que els produeixen mitjançant l’aval de comerç just (2).

Si hom vol treballar en les alternatives de consum té a la seva disposició dues referències importants: la revista opcions, o el llibre/web “consumir menos, vivir mejor“. Ambdós imprescindibles per a la cerca de la consciència en el nostre consum. Però el més important és reconèixer que “soles no podem” i que cal cercar col·lectivament les respostes més adequades a cada necessitat. (3), (4)

..

(1) www.ecoconsum.org

(2) http://www.xarxaconsum.net/

(3) http://opcions.org

(4) http://www.nodo50.org/consumirmenosvivirmejor/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
Vols rebre el butlletí electrònic de Som lo que Sembrem? . . . Fes clic a la imatge de sota i deixa’ns un comentari, o envia un correu electrònic a info@somloquesembrem.org

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 54 other followers

Anuncis

%d bloggers like this: