Llegums per alimentar el món

des de L’Era ens convidem a venir aquest dissabte dia 8 a la jornada tècnica

“El cultiu de lleguminoses de gra per a consum humà”

Serà a la finca de Can Poc Oli de l’Escola Agrària de Manresa a partir de les 9.30 del matí i fins a les 14.30.
La jornada és gratuïta però cal inscriure’s al 93 874 90 60 o bé a ccagraria.manresa@gencat.cat.

Amb els anys, els canvis sobre la nostra dieta han modificat també el tipus de cultius que hi ha als nostres camps. La intensificació de l’agricultura i la ramaderia, ha fet baixar el preu de la carn i ha augmentat el seu consum, cosa que ha provocat que la ingesta de proteïna vegetal hagi disminuït considerablement i, en conseqüència, també el cultiu de les lleguminoses de gra.

Durant aquest període s’han perdut moltes varietats de llegums que des del centre de conservació de la biodiversitat cultivada Esporus hem intentat conservar i que poden aportar a les nostres dietes i als nostres sòls molts beneficis. En la present jornada volem compartir amb vosaltres les virtuts d’aquests cultius “oblidats” així com conèixer de primera mà els pagesos com en Miquel Rovira i en Martí Verdés que els estan cultivant de forma ecològica al nostre territori.

Aprofitarem la trobada per fer un tast de lleguminoses de gra, i si us agraden podem intercanviar llavors…; porteu les vostres varietats i endugueu-vos granes cultivades a Esporus.
La jornada forma part de les activitats de la 1a Setmana Estatal de la Biodiversitat Cultivada.

Arxiu adjunt en aquest enllaç.

0 Responses to “Llegums per alimentar el món”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s





%d bloggers like this: