Glifosat als nostres aqüífers

Un article científic publicat a la revista Analytical and Bionalytical Chemistry aquest 20 de novembre explica que s’ha trobat glifosat als aqüífers catalans. Els autors de l’article de l’institut de diagnosi ambiental i estudis de l’aigua del CSIC informen d’una nova tecnologia per a detectar la presència d’aquest component de l’herbicida “RoundUp” de la perversa Monsanto. Han trobat glifosat al 41% de les mostres analitzades i la mitjana ha estat de 200 nanograms per litre. Els autors descriuen el glifosat com una substància amb un pes molecular relativament petit, amb molta polaritat, molt soluble amb aigua i poc soluble en dissolvents orgànics, comportament amfotèric i que forma fàcilment complexes amb metalls.

Més informació sobre el glifosat es pot trobar a aquest enllaç del nostre web.

Val a dir que des de la visita del professor Séralini a Barcelona veiem amb altres ulls quan es parla de glifosat ja que ell va insistir en que parléssim d’herbicides basats en glifosat.  El matís de diferència està en el fet que els components químics que acompanyen al glifosat en la fórmula dels herbicides poden fer que els efectes danyins per a la salut o el medi ambient es multipliquin. Amb aquest nou prisma caldria preguntar-se si a més de glifosat hi ha altres restes d’aquest herbicida als nostres aqüífers o si s’observen efectes negatius pel medi ambient o la salut en aquestes mostres on s’ha detectat almenys un component de l’herbicida.

0 Respostes to “Glifosat als nostres aqüífers”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Vols rebre el butlletí electrònic de Som lo que Sembrem? . . . Fes clic a la imatge de sota i deixa’ns un comentari, o envia un correu electrònic a info@somloquesembrem.org

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Uneix altres 55 subscriptors

A %d bloguers els agrada això: