Butlletí 13

Fes clic per continuar llegint el butlletí.

.

Aquesta entrada està feta a partir de butlletí penjat al web de Som lo que Sembrem.

Butlletí Num. 13 / Maig 2012

Conferència de l’investigador argentí Dr. Carrasco a Barcelona el 19 de Maig: Glifosat, transgènics i salut a l’Argentina

El dia 19 de Maig a les 17 hores tothom està convidat a escoltar la conferència de l’investigador argentí Dr Carrasco: Glifosat, transgènics i salut a l’Argentina. Efectes teratogènics i genotòxics dels herbicides amb glifosat. El lloc serà la Sala Noble del Convent de Sant Agustí al carrer Comerç 36.

Monsanto, i pressions diverses des de l’ambaixada nordamericana a l’Argentina van voler desprestigiar al Doctor Carrasco, com ha passat de manera similar amb altres investigadors que amenacen els monopolis i el poder de les grans corporacions. Els cables de wikileaks van fer sortir a la llum totes aquests manipulacions.

El Doctor Carrasco és investigador principal del CONICET i director del Laboratori d’Embriologia Molecular de la Facultat de Medicina de Buenos Aires.

Organitzat per Som lo que Sembrem i l’Aliança per a la Sobirania Alimentària dels Pobles. Aquí trobeu el cartell.

Som lo que Sembrem juntament amb d’altres col·lectius convoquen una roda de premsa el dia 16 de maig.

Gustavo Duch (Revista Sobirania Alimentària, Biodiversitat, Culturas, i Som lo que Sembrem), Henk Hobbelink (GRAIN) i Maria Josep Ball (Som lo que Sembrem) explicaran en roda de premsa i amb motiu de la visita del Dr Cararsco els efectes tòxics del glifosat al nostre país i arreu, i la problemàtica associada al conreu de transgènics tolerants al glifosat a l’Argentina i a altres països d’Amèrica del Sud.

Roda de premsa: Dimecres 16 de maig a les 17:30h. Lloc: Centre Cívic Parc Sandaru (C. Buenaventura Muñoz, 21 08018 Barcelona).

Multinacionals i bancs controlant el poder al món? Som lo que Sembrem recolzem i ens afegim a les movilitzacions al carrer del 12 i 15 de Maig

La gent de Som lo que Sebrem per tot el territori recolzem el moviment ciutadà del 15 M i els seves reinvindicacions, que son les nostres. Poder real dels ciutadans i desmantellament del poder de les grans corporacions i de determinats grups i màfies bancàries i polítiques, una reestructuració de la política, un decreixement intel·ligent, una dedicació dels recursos que ens queden a fer una relocalització de les produccions agrícoles i industrials necessàries per a la vida de la gent, una recerca científica en aplicacions que son vitals pel futur.

Rebutgem de pla l’entrada de més diners públics per salvar bancs com Bankia i els que puguin venir. Directius, accionistes i inversors son els que han d’assumir els deutes de les entitats. No a les retallades, sí a la dedicació dels recursos, en un marc de decreixement, a cobrir necessitats vitals de la població, i a la investigació en àmbits com l’agricultura, les energies renovables, la salut, la regeneració dels ecosistemes degradats, i totes aquelles que son fonamentals per a la vida, no per alimentar bombolles econòmiques que no ens porten més que al fons del tot del pou.

El dissabte 12 de maig hi ha convocades manifestacions que es demana que siguin multitudinàries. Aquest mateix cap de setmana es realitzarà a la plaça Catalunya un Fòrum Ciutadà. Ens hi trobem.

Recordem aquí El Món segons Monsanto, una entrevista al vicepresident de la mega coporació química Dow Chemicals, o la recent notícia sobre el control per part de la Coca Cola de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària.

Pol·lèmica a Dinamarca: Porcs i soja OGM

Una revista agrícola danesa, Effektivt Landbrug, ha causat un bon enrenou en dedicar una bona part de la seva edició (13 d’abril de 2012) a les troballes d’un productor de porcs, Ib Borup Pedersen, sobre els efectes negatius de la soja transgènica en els seus animals i la rendibilitat de la seva granja.
El titular principal de la portada de la revista deia: “Productor de porcs obté beneficis de la soja no-transgènica”. A l’editorial de la pàgina 2, s’argumenta que seria molt irresponsable per part de les autoritats ignorar o menystenir les aportacions de l’agricultor. Al mateix temps, felicita a les autoritats per encarregar un nou estudi per tal de determinar si les lesions estomacals i d’altres efectes podrien estar relacionats amb la soja transgènica.
La producció de porcs a Dinamarca és coneguda arreu per la seva alta productivitat i pel baix ús d’antibiòtics (menys de 50 mg/kg de carn produïda).
Quan el productor de porcs Ib Borup Pedersen va canviar la soja transgènica per una altra no transgènica en el programa d’alimentació de la seva granja, de seguida va observar canvis positius en la salut dels seus animals:

  • les diarrees van desaparèixer pràcticament en dos dies, quan abans havia d’utilitzar 50-100 ml de Borgal/dia. des del canvi, no va tenir cap mort per inflamació o per úlceres, mentre que abans hi havia un mínim d’una mort cada mes (36 mares havien mort per malalties de l’estómac al llarg dels dos anys anteriors al canvi).
  • cap mare va morir per pèrdua de gana, mentre que dues havien mort per aquesta causa l’any abans.
  • actualment, les mares alimenten com a mitjana més de 12 porquets, en comparació amb 10.5 abans del canvi. També ha augmentat el nombre de porquets vius al néixer, essent més forts i de mida més uniforme.
  • les hores de feina s’han reduït en 20-30 hores/mes.
  • i tots aquests estalvis i més gran producció compensen el cost més alt de l’alimentació no-transgènica.

continua llegint aquest article a aquest enllaç.


Aquest mes

  • Conferència de l’investigador argentí Dr. Carrasco a Barcelona
  • Roda de premsa el dia 16 de maig
  • Multinacionals i bancs controlant el poder al món? Som lo que Sembrem ens afegim a les movilitzacions ciutadanes del 12 i 15 de Maig!
  • Porcs i soja transgènica

Projectes al territori

Llavors a Grapats amb el Rave Negre i l’associació Repensa de Terrassa organitzen el dissabte 16 de juny una vista a l’horta ecològica de les pageses del Rave Negre, a Gallecs (Mollet). Ens explicaran les varietats que conreen, la gestió de rotacions, fertilització, reg… i de comercialització en cistelles. 10.45 h del matí, 3 euros per persona. Inscripcions i més informació a: llavorsagrapats@ gmail.com Queden poques places!

Les pageses Tres Quarteres busquen grups de consum agroecològic i cistellaires a l’àrea de Mataró i Argentona. Contacte tresquarteres@ gmail.com

Activitats i tallers “Tornada a la Terra” al local de El Colmado al Raval, de maig a juliol. Agricultura ecològica, hort al balcó, plantes medicinals, llavors amb contes i jocs…Més informació i cartell.

Actes, xerrades, debats i fires

Seminari “La Biodiversidad está en nuestras manos” organitzat per la Fundació Más Vida i la col·laboració de la Red de Semillas en el marc de la campanya “Libéralos: Alimentación, salud y conocimiento sin patentes”. Barcelona, 17 de maig de 2012. Hora: 16,00-20,30h. Lloc: CETIB, C/ Consell de Cent, 365.

II Jornada de Recuperació de la Cabra Catalana. Vilanova de Meià, 19 de Maig. Dinar popular, tallers… tothom està convidat! Més informació a Cultures Trobades

Som lo que Sembrem estarem a la Fira Ecosí de Girona el 9 i 10 de juny. Parada, xerrada sobre la campanya del glifosat. Si voleu participar fent torns a la paradeta escriviu-nos a ilp@ somloquesembrem.org

També hi serem a la Fira Alimentació i Salut de Slow Food, a Balaguer, el 2 i el 3 de juny.

Recomanem:

Tota la informació per participar en la campanya del glifosat de Som lo que Sembrem: adhesions, instàncies, argumentari. Demanem la vostra col.laboració entrant les instàncies!!!

Informe final Encuentro de médicos de pueblos fumigados en Argentina. Amb un vídeo explicatiu

Vídeos i presentacions de la taula rodona organitzada per Som lo que Sembrem el passat desembre: Alternatives a l’ús d’herbicides en agricultura i jardineria .

Som lo que Sembrem col.laborem en la distribució de l’Agenda per la Terra que s’ha llançat aquesta primavera. L’hem tinguda a la paradeta a la Fira de la Terra i Biocultura i la tindrem a l’Ecosí de Girona i a la V Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer. Agenda activista editada amb criteris de sostenibilitat de juny del 2012 fins la tardor del 2013. Un percentatge de les ventes van a diferents organitzacions, entre elles SLQS.

Nou llibre de la Marie Monique Robin, sobre la contaminació de la cadena alimentària.

Reenvia!

Si tens un amic o amiga que pugui estar interessada en el butlletí, reenvia-li

Subscriu-te al butlletí de Som lo que Sembrem

Si vols rebre el butlletí envia un missatge a ilp@ somloquesembrem.org

Enllaç als anteriors butlletins de Som lo que Sembrem


Som lo que Sembrem, Carrer de Barcelona 72, baixos
25600 Balaguer (La Noguera)
ilp@somloquesembrem.org Tel 973 45 06 83


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s




Vols rebre el butlletí electrònic de Som lo que Sembrem? . . . Fes clic a la imatge de sota i deixa’ns un comentari, o envia un correu electrònic a info@somloquesembrem.org

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Uneix altres 55 subscriptors

A %d bloguers els agrada això: