Fa uns dies vam posar un article sobre la privatització de l’aigua. Una persona, l’Eugènia, proposava una ciber-campanya per combatre aquesta onada privatitzadora. Fem ressò d’una campanya amb un àmbit més ample que no només la privatització d’aigües Ter-Llobregat.
.
- Què passa amb l’aigua?
L’aigua és un bé escàs i essencial per a la vida, i l’accés a l’aigua potable i al sanejament està reconegut com un dret humà fonamental per les Nacions Unides. Desgraciadament, les empreses privades i els nostres governants insisteixen en tractar-la com una mercaderia, com un negoci més, enlloc de l’interès comú d’un servei social bàsic i públic.
Però arreu d’Europa la societat civil s’hi està aixecant en contra, és per això que Aigua és Vida juntament amb centenars d’entitats de tot el continent han impulsat una Iniciativa Ciutadana Europea (una Iniciativa Legislativa Popular – ILP) perquè el Parlament Europeu deixi l’aigua fora de les lleis del mercat i reclamar el compliment efectiu del Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament.
A Catalunya podem veure com la situació no és diferent. El procés de privatització que està vivint l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat reportarà beneficis multimilionaris a la companyia que n’obtingui la concessió durant els propers 50 anys, mentre la ciutadania ja estem patint importants impactes socioambientals i augments de tarifa que aniran directament a la butxaca dels accionistes i no a millorar aquest servei públic. A més tenim una gestió de l’aigua domiciliar monopolitzada per una sola empresa, AGBAR, propietat de la francesa SUEZ i de La Caixa, que opera il·legalment a bona part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, està immersa en nombrosos escàndols i, com no, pugna per fer-se també amb Aigües Ter-Llobregat.
La iniciativa, que està present a la majoria de països de la Unió Europea, necessita recollir un mínim d’un milió de firmes repartides en almenys 9 estats. A l’estat espanyol, es necessiten recollir un mínim de 50.000 firmes.
Per signar la petició europea, clica aquí sota.
O aqui (les firmes es recolliran tant per via on-line com paper a través de la pàgina web):
http://plataformaaiguaesvida.wordpress.com/que-passa-amb-laigua/
Fem front a l’onada de privatitzacions!
0 Respostes to “Demana al Parlament Europeu que deixi l’aigua fora de les lleis del mercat”