mocions per municipis lliures de glifosat

Ja estem començant la segona etapa de la campanya contra l’ús d’herbicides (essent el glifosat el principal d’ells). La primera etapa no està acabada i consisteix en el lliurament d‘instàncies als municipis catalans demanant informació del que s’està fent servir actualment i passant informació als municipis sobre la toxicitat del glifosat.

La segona etapa és demanar que els municipis deixin de fer servir glifosat en l’àmbit de la jardineria i el manteniment dels carrers. Això es pot fer amb instàncies però també mitjançant mocions que partits polítics presents al consistori poden demanar que s’aprovin. Això ha passat ja a Santa Maria de Palautordera, Mataró, Vilanova i la Geltrú i a Berga, amb resultats diferents a cada cas.

La darrera notícia ha vingut de Vilanova on s’ha aprovat la moció.

Us transcric la notícia que apareix avui a l’Eix diari:

En la primera moció, presentada per l’APMA (Agrupació per la Protecció del Medi ambient), es demanava bàsicament que es deixés d’utilitzar l’herbicida Glifosat pels serveis de jardineria de la ciutat. Aquest potent herbicida sintètic està fabricat per la controvertida multinacional Monsanto, coneguda sobretot per les seves patents relacionades amb productes transgènics. El glifosat, tot i que està permès a la UE, s’ha demostrat perjudicial per a la salut humana pels seus afectes cancerígens i per produir defectes sobre els naixements. Tot i que el govern municipal va votar en contra del punt que demanava aturar la seva utilització de forma immediata a la ciutat i demanava una moratòria d’un o dos anys, aquest punt també va ser aprovat amb els vots favorables del PSC, ICV i la CUP.

Seguim!

 

0 Respostes to “mocions per municipis lliures de glifosat”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Vols rebre el butlletí electrònic de Som lo que Sembrem? . . . Fes clic a la imatge de sota i deixa’ns un comentari, o envia un correu electrònic a info@somloquesembrem.org

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Uneix altres 55 subscriptors

A %d bloguers els agrada això: