EL CURS DE JARDINERIA MUNICIPAL ORGANITZAT PER L’ESCOLA AGRÀRIA DE MANRESA A PETICIÓ DE SOM LO QUE SEMBREM, ARRIBA AL SEU FINAL
Dijous 30 de maig es fa una última sortida, fora de programa, als vivers Filippi de Montpellier
El curs de 50 hores que va començar el passat 27 de febrer, va acabar el passat dimecres 21 de maig fent unes sortides per conèixer els jardins de Malgrat de Mar i els Vivers Carex a Cornellà de Terri. L’Experiència de Malgrat, guiada pel seu tècnic, Carles Garcia, que porta uns anys caminant cap a una jardineria adaptada a les nostres condicions climàtiques, amb una reducció progressiva i convençuda de l’ús de pesticides, ha estat una de les principals fonts d’inspiració del programa i continguts del curs, juntament amb l’experiència d’en Sergi Massanés als jardins de la UPC de Terrassa.
Durant el curs s’ha treballat des de com ha de ser el disseny, manteniment i gestió de la jardineria municipal per a que pugui ser sostenible i el més propera possible a l’ecològica. S’ha parlat de la importància de la tria d’espècies a l’hora de fer els jardins, instal·lar regs eficients per no malbaratar aquest recurs preciós i també quines hauran de ser les estratègies per afrontar el control de les herbes, plagues i malalties amb mètodes no agressius ni pel medi ambient, ni pels aplicadors, ni per les persones usuàries.
La trentena d’alumnes participants dels curs estan la gran majoria vinculats a la jardineria municipal de diferents localitats d’arreu del país. Els debats que s’han creat al exposar determinats temes, han estat un reflex de la problemàtica a que s’enfronten els tècnics encarregats de la gestió dels espais verds municipals, si volen fer un gir vers a una jardineria respectuosa amb la salut ambiental i ciutadana.
En general l’alumnat valora positivament la iniciativa, el professorat i el contingut del curs, que ha organitzat l’Escola Agrària de Manresa, a proposta de Som lo que Sembrem. La majoria creuen que podran aportar millores en la gestió dels jardins en que intervenen, que podran millorar la qualitat del treball, a més a més que els permetrà més satisfacció i enriquiment personal del seva tasca diària al front dels jardins que en son responsables.
Som lo que Sembrem demanem als ciutadans que continuïn participant en la nostra campanya contra l’ herbicida RoundUp de la Monsanto, i d’altres herbicides i pesticides dels grans lobbies mundials dels agrotòxics que volen mantenir la dependència de l’agricultura, horta i jardineria en el consum dels seus productes, sense que els importi gens que es vagin contaminant les nostres aigües i en general el nostre entorn i els nostres cossos.
Més informació al web de la campanya del glifosat i a info@somloquesembrem.org
0 Respostes to “Novetats curs jardineria sostenible”