Campanya contra el TTIP al FSCat

Reunió informativa i de treball oberta a organitzacions i col·lectius per la Campanya contra el Tractat de Lliure Comerç i Inversions entre la Unió Europea i els Estats Units (TTIP)

Dissabte 12 abril

En el marc del Fòrum Social Català 2014

Lloc: La Capella de Universitat de Barcelona (Pça. Universitat)

Horari:   12h – 14h

IMAGEN

Al juliol del 2013, la Unió Europea (UE) i els Estats Units (EUA) van iniciar les negociacions per a establir un Tractat de Lliure Comerç, el Partenariat Transatlàntic per al Comerç i la Inversió (TTIP en les seves sigles en anglès).  Atès que les barreres aranzelàries entre aquestes dues potències econòmiques no són molt significatives, les negociacions, sota una enorme pressió del gran capital, s’estan centrant en la privatització i en el desmantellament-encara més si és possible-de la protecció laboral, ambiental i social.

 

El Tractat  suposaria una nova volta de rosca en el procés de liberalitzacions i privatitzacions que ja està patint la població europea amb les polítiques d’ajust estructural de la troika, i les conseqüències que es tradueixen en retallades, acomiadaments, pèrdua de drets i de qualitat dels serveis, en posar la rendibilitat econòmica per sobre de tota la resta. Les conseqüències no poden ser altres que l’augment de l’atur i de la precarietat de la població, i de la càrrega per a les classes amb menys ingressos, especialment per a les dones, que solen ser les encarregades de cobrir les cures més bàsics quan l’Estat es desentén d’ells , el que aprofundeix una societat patriarcal i desigual.  El TTIP afectarà una gran multitud d’àmbits de la nostra vida: agricultura i alimentació, serveis públics, drets laborals, energia, medicina, sanitat, regulació financera, medi ambient, cultura , etc . Al que s’afegeix un capítol de “protecció de les inversions” ( o sigui els drets superiors dels inversors ) que dificultarà revertir en el futur les polítiques neoliberals que pretenen apuntalar.

 

L’objectiu d’aquesta reunió és conèixer les línies bàsiques del Tractat, informar del que s’està fent a nivell estatal – internacional per fer-hi front, i consensuar un pla d’acció per al nostre context local – regional.

 

Convidem a participar en aquesta reunió a totes les persones, i a tots els col•lectius i organitzacions, que ho desitgin.

 

Convoquen:

Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya, ATTAC-Acordem, Ecologistes en Acció-Catalunya, Educació per l’Acció Crítica, Enginyeria Sense Fronteres, Entrepobles, Iniciativa per Catalunya-Verds, Justícia Alimentària Global-VSF, Marxa Mundial de Dones – Catalunya, Medicus Mundi-Catalunya, Observatori DESC, Observatori del Deute en la Globalització, Observatorio por la Autonomía y Derechos de los Pueblos Indígenas en Colombia, SETEM, Som Lo que Sembrem.

 

Més informació:

http://bilaterals.org/?-TTIP-&lang=es

http://noalttip.blogspot.com.es/

0 Respostes to “Campanya contra el TTIP al FSCat”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari




Vols rebre el butlletí electrònic de Som lo que Sembrem? . . . Fes clic a la imatge de sota i deixa’ns un comentari, o envia un correu electrònic a info@somloquesembrem.org

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Uneix altres 55 subscriptors