Activitat SLQS 18 de novembre: Passi de documentals, presentats per experts

ALTERNATIVES AL CONTROL DE LA AGRICULTURA I DE L’ALIMENTACiÓ PER LES MULTINACIONALS DE LA AGROINDÚSTRIA I DELS AGROTÒXICS

Com afecten els transgènics a l’agricultura i alimentació en diferents parts del món? Quins són els models alternatius?

En aquest enllaç trobeu la crònica del acte, i l’accés als vídeos i presentacions

Hora: 18.30h
Lloc: Casal I. Sants. c/ Muntadas, 24
(darrera Parc de l’Espanya
Industrial – Estació de Sants)

Cal que us inscriviu  a  ilp@somloquesembrem.org

Aquí trobeu el  cartell: Cartell passi documentals

Programa:

18:15 h Recepció i presentació

18:30 h EL FUTURO DE LA COMIDA 55 min

Què són els transgènics i per què es van desenvolupar? Com es van estendre a l’agricultura i alimentació dels Estats Units? Quines són les relacions de les grans corporacions de les llavors transgèniques amb el govern dels Estats Units? Quines són les alternatives al control de l’alimentació per part de grans poders econòmics?

19:30 h Torn de preguntes amb el Dr Miquel Vallmitjana, doctorat per la UAB amb el programa de biotecnologia.

19:45 h Presentació del documental La Guerra de la soja amb la periodista  Llúcia Oliva, guionista  i directora del documental.

20.15 h LA GUERRA DE LA SOJA  (42 min).

De què s’alimenten la majoria de vaques i porcs que ens mengem a Catalunya? Com estan afectant els monocultius de soja transgènica a Paraguai i Argentina? Quins són els efectes de l’ús massiu d’agrotòxics sobre la salut de la població rural d’aquestes regions?

21:00 h Descans amb pica pica solidari.

21:30 h Presentació del documental Fam i el model alimentari al segle XXI amb la Marta Rivera, Doctora en Medicina Veterinària, experta en Agricultura pel Desenvolupament,  i membre del Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic.

22 h FAM I MODEL ALIMENTARI AL SEGLE XXI (programa Latituds) (26 min).

Quines estratègies polítiques i d’àmbit local,  i quin tipus d’agricultura poden permetre a comunitats rurals sortir del cercle de la fam i la pobresa? Un exemple a Moçambic.

22.30 h Debat i taula rodona amb Marta Rivera, Gustavo Duch (director de la revista  Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas) i membres de Som Lo Que Sembrem.

Entrada lliure però s’agraeix inscripció prèvia a ilp@somloquesembrem.org Hora: 18.15 h Lloc: C.I. Sants. c/ Muntadas, 24 (darrera Parc de l’Espanya Industrial – Estació de Sants).

Si voleu ajudar~nos a organitzar el Pica pica solidari envieu-nos un correu!

També estem organitzant altres activitats. En trobeu informació al butlletí mensual  i en la nota de premsa sobre la visita del Dr Séralini a Lleida i Barcelona. Per assistir a la conferencia del Dr Séralini a Barcelona el dilluns 28 de Novembre també agraïm inscripció  a ilp@somloquesembrem.org

Deixa un comentari




Vols rebre el butlletí electrònic de Som lo que Sembrem? . . . Fes clic a la imatge de sota i deixa’ns un comentari, o envia un correu electrònic a info@somloquesembrem.org

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Uneix altres 55 subscriptors