Quina participació ciutadana demanem Som lo que Sembrem durant la campanya?


* La presentació per part d’individus o de col.lectius  d’una instància  a l’ajuntament del seu poble o ciutat –que oferim Som lo que Sembrem – demanant informació general sobre l’ús de plaguicides en el municipi (marques, principis actius, èpoques d’aplicació), i demanant si  es fan avisos a la població general i en particular als col.lectius amb sensibilitat (asmes, al·lèrgies, sensibilitat química múltiple)  abans de fer les aplicacions.

* La presentació d’una segona instància – que també oferim – adjuntant el Document de Som lo que Sembrem sobre els efectes dels herbicides amb  glifosat, dirigida a l’alcalde, regidors i partits polítics de municipi,  demanant l’estudi d’alternatives a  l’ aplicació  d’aquests herbicides  en cas que aquesta es faci (en  Parcs, jardins, escoles o altres zones del poble o ciutat).

* Demanem que els individus o grups ens enviïn la confirmació de què han enviat la instància (o les dues),  a ilp@somloquesembrem.org, o bé en ho escriguin en un comentari al bloc sembremvalles.wordpress.com.

* Demanem que els individus o grups ens enviïn les respostes dels ajuntaments dels diferents municipis, que les anirem publicant al bloc, i en cas que alguns municipis no contestin, es faran les denúncies pertinents al síndic de greuges o a on calgui, ja que pels convenis europeus estan obligats a respondre a les demandes d’informació de la ciutadania.

* Adhesió d’entitats, grups, col.lectius  i individus a la campanya:  només cal que  entreu la vostra adhesió (Suport a Som Lo Que Sembrem-entitats – Suport a Som Lo Que Sembrem-persones) escrivint a adhesionsglifosat@gmail.com. S’entén que recolzeu també d’aquesta forma les cartes que Som lo que Sembrem enviarem en els propers dies als diferents departaments del Govern de la Generalitat

*Organització de  xerrades per a donar a conèixer la campanya i les implicacions de l’ús dels herbicides amb glifosat . Ens  podeu demanar una presentació en diapositives que tenim preparat per a presentar la campanya a ilp@somloquesembrem.org.

* Participació en el dinar popular de l’1 de juliol a Barcelona

* Participació i assistència a altres actes i accions que anirem anunciant, o que individus o col.lectius poden proposar. Diversos col.lectius i Som lo que Sembrem estem organitzat la visita de l’investigador argentí Dr Carrasco que ha trobat efectes de teratogenicitat del glifosat en amfibis (com altres grups al món) pel 19 de maig a Barcelona

Propèrament estarem a la Fira de Girona, l’Ecosí (6 al 10 de Juny) i  a la de Balaguer (2  i 3 de Juny);  si voleu participar fent torns a a la parada de Som lo que Sembrem escriviu a ilp@somloquesembrem.org i ens posarem en contacte amb vosaltres.

La propera xerrada és a la Fira Ecosí de Girona.  El títol de les xerrada  és: “Campanya de Som lo que Sembrem contra l’ús d’herbicides amb glifosat i contra la autorització de transgènics tolerants a herbicides a Catalunya”.

2 Respostes to “Quina participació ciutadana demanem Som lo que Sembrem durant la campanya?”


  1. 1 Frédéric 19 Abril 2012 a les 18:06

    Una referencia d’una peli Francesa sobre la intoxicació dels pagesos Francesos amb els fitosanitaris, i la complicitat tàcita de tots els actors que permeten aquesta hecatombe: http://www.youtube.com/watch?v=U3Ezfjz0xvA Un cordial salut atot@s, ens veurem en Biocultura!

  2. 2 Frédéric 19 Abril 2012 a les 18:15

    Potser us podem ajudar amb productes per al dinar popular…

    Contacteu-me si us interessa…

    Cordialment,

    Frédéric


Deixa un comentari




Vols rebre el butlletí electrònic de Som lo que Sembrem? . . . Fes clic a la imatge de sota i deixa’ns un comentari, o envia un correu electrònic a info@somloquesembrem.org

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Uneix altres 55 subscriptors